Vrtenje v krogu

Vrtenje v krogu

Vam je poznan občutek vrtenja v krogu? Ste se že kdaj počutili, kot hrček, ki neutrudno teče na svojem kolesu v kletki? Se pogosto znajdete v enakih okoliščinah, le da so si ljudje v situaciji različni?

Prav vsakdo je že slišal za izraz ‘sizifovo delo’, pri čemer se sama besedna zveza nanaša na Grško mitologijo in ubogega Sizifa, ki mu je bila s strani bogov naložena kazen, da vali ogromno skalo navzgor po hribu in vsakič, ko skoraj doseže vrh hriba, se mu skala odkotali nazaj na začetek.

Ponavljajoče se situacije v življenju so tu z namenom, da se iz njih nekaj naučimo, običajno izvirajo iz otroštva in so popolnoma rešljive z nekaj (ali dosti) dela na sebi. Če predpostavljamo, da je vse energija, mi pa smo popolnoma prisotni in zavestni v trenutku, ponavljajoče se situacije pomenijo, da je v naši energiji nekaj, kar vibracijsko nase veže določene osebe ali dogodke.

Vzemimo za primer otroka, čigar starša nista razvila visoke čustvene inteligence, mati je podrejena očetu, oče ima težave v slabo plačani službi, skratka – oba sta nezadovoljna s svojim življenjem. Ker otrok zaradi napete energije in pomanjkanja čustvene podpore doma, doživlja stres (saj so otroci kot spužve, ki srkajo vase energijo okolice), so njegove ocene v šoli dokaj pod povprečjem. Grajajo ga učitelji, starši mu mnogokrat očitajo, da je popolnoma nesposoben. Tak otrok bo to prepričanje ponotranjil, torej bo eno izmed njegovih ključnih podzavestnih prepričanj, da je nesposoben. Pogosto so ob tem prisotna tudi prepričanja, kot so: Nisem dovolj dober. Nič ne bo iz mene. Sem ničvreden. Ničesar ne naredim kot bi moral. Z roko v roki stopajo skozi njegovo življenje tudi nizka samopodoba, slaba samozavest in občutek osamljenosti. Kljub temu, da se dotični otrok lahko razvije v popolnoma ‘normalno’ odraslo osebo, pa se mu v življenju vsakokrat, preden doseže nek uspeh, vse popolnoma sesuje.

Da, odgovor na ponavljajoče situacije so podzavestna prepričanja. V zgornjem primeru na energetski ravni to bitje s seboj v vsakem trenutku nosi energijo vseh zgornjih negativnih prepričanj. Ta energija je prisotna z njim celo življenje in ko bi se v življenju lahko dogodil nek preobrat (srečna partnerska zveza, napredovanje v službi, oblikovanje svojega podjetja itd.), neka velika sprememba – ta prepričanja energetsko ne dovolijo, da bi v njegovo življenje pričela teči energija, ki resonira s samozavestjo, uspehom in zadovoljstvom, vse dokler se vzorci ne spremenijo na notranji energetski ravni – torej v podzavesti.

Da bi odkrili, katera so tista prepričanja, ki nam preprečujejo izstop iz začaranega kroga se moramo najprej vprašati, kakšne situacije se nam pogosto ponavljajo in nato podrobno razdelati, katero je ključno podzavestno prepričanje, ki ovira našo pot razvoja.

Sama za razreševanje podzavestnih blokad in vzorcev globoko priporočam meditacijo, obstajajo pa vsekakor tudi razne druge tehnike, ki nam bodo pomagale, da končno prenehamo kot hrčki teči na kolesu. Z meditacijo, ki jo prilagodim vsakemu posamezniku, vas popeljem v pregled vaših podzavestnih prepričanj in čiščenje le teh. Poleg vodene meditacije pa priporočam tudi Access Consciousness Bars terapijo, ki prav tako prečiščuje vaša prepričanja, omejitve, strahove in blokade.

Prvi korak, ki ga lahko naredite je preprosta odločitev, da se imate radi, da si želite živeti bolj polno in radostno življenje in da ste s tem namenom pripravljeni pogledati vase ter se osvoboditi vsega, kar vas ovira, da bi poleteli svojim sanjam naproti.

Ostanite v cvetju.

Katja

Close Menu