Vsega je kriva luna! (Energetska nihanja in kako jih sprejeti)

Vsega je kriva luna! (Energetska nihanja in kako jih sprejeti)

Vsega je kriva luna! (Energetska nihanja in kako jih sprejeti)

Življenje je kot reka, tekoče zaporedje trenutkov, ki vibrirajo z različnimi frekvencami. Ta valovanja se razlikujejo iz dneva v dan. Če pogledamo lunin koledar, je prav lahko opaziti, da vse v naravi teče v določenih ciklih. Jutro, popoldne, večer in noč; pomlad, poletje, jesen in zima. Skratka – tudi naše življenje je le nek energetski cikel, ki ga kot energija ‘oddelamo’ na tem prekrasnem okroglem planetu.

»Luna je!« Tako pogosta fraza, da jo sama zanalašč uporabljam kar vsak dan. Luna je kakopak na nebu vsak dan. Torej je vsak dan luna. Kako pa koga vrže, oziroma ga ne, pa je povsem odvisno. Ni pa vsega kriva luna. Vsak Slovencelj živi v svojem ciklu. O astrologiji ne vem kaj dosti, vendar postavitev zvezd absolutno igra veliko vlogo v posameznikovih življenjskih ciklih.

Poleg vremena (ker pač včasih ne vemo o čem drugem govoriti) med vsakdanjimi pogovori pogosto teče debata o luni. Ko koga od znancev kaj ‘meče’, je vsekakor eden od možnih vzrokov za njegovo skrajno čudno obnašanje – nihče drug kot luna. Energetska nihanja so bolj občutna in vidna ob astroloških pojavih polne in prazne lune, zato v tem času lahko pride do izjemnih osebnih premikov in transformacij, sploh če razumemo pomen in namen energetskih nihanj. Z opazovanjem naših osebnih ciklov in razumevanjem le-teh, lahko dosežemo globoke notranje transformacije.

Rada bi spregovorila o povsem običajnem energetskem nihanju, za katerega recimo, da je delno kriva tudi gospa luna. Prepričana sem, da se mnogo ljudi sooča s povsem podobnimi nihanji kot se sama: par dni ekstremne evforije, občutek, da bi lahko premikala gore, potem pa me nenadno ‘povleče dol’ in se mi pojavljajo misli o smislu lastne eksistence. Že dolgo tega sem opustila samomorilne misli, saj sem se sprijaznila z dejstvom, da se to pač ne splača, ker bi se verjetno morala ponovno roditi in nič kaj mi ne diši ponovno preživljanje otroštva in vseh muh odraščanja. 🙂

Torej v t.i. ‘dol’ stanju ni nič kaj prijetno, ne? Par dni, morda kar cel teden skačem okrog kot prekrasen samorog in delim gromozanske nasmehe do ušes, potem pa mi zmanjka moje čarobne mavrice in bi zradirala z obličja sveta kogarkoli, ki pomoli svoj nos v moje življenje. To je primer skrajnosti, vendar verjamem – poznan vsem, ki ste že stopili na pot duhovne transformacije.

Dostikrat slišim od ljudi: »Ja, ti pa že ne moreš biti ves čas tako dobre volje!« v smislu očitkov in nesprejemanja moje trenutne visoke vibracije. Ne! Nikakor. Tudi dejstvo, da učim druge o duhovni rasti in meditaciji, mi ne pomaga, da se ne bi kdaj sesula. Sem samo človek. Vendar, ko v sebi čutim neskončno ljubezen, radost in srečo – zakaj bi to zadržala zase? Torej: ko ste srečni – delite to z drugimi, tudi, kadar vam rečejo, da ste ‘too much’. Sama z največjim veseljem sijem kot sonce, ko pa pride trenutek, da potrebujem vpogled v lastno senco, to tudi poskušam sprejeti kot del naravnega cikla. In – vsakič ko grem ‘dol’, v bolečine, žalost in jezo, nazaj ‘gor’ prinesem nove uvide, spoznanja in nasvete, ki morda pomagajo tudi drugim, da se bodo lažje soočali s svojimi sencami.

Kot neskončna bitja imamo na voljo lastno energijo in neskončno energijo kosmosa, s katero lahko upravljamo. Najmočnejša sila v vesolju je vsekakor ljubezen. Prav tako je pomembno lastno zaznavanje in uravnovešanje med energijo, ki jo damo in energijo, ki jo sprejmemo. Energija kroži konstantno, še posebno pa v medsebojnih interakcijah z drugimi ljudmi. Empatična človeška bitja, torej ljudje, ki zaznavamo in občutimo močnejše energije kot drugi, moramo zato zelo paziti na ohranjanje ravnovesja.

Ko še nisem bila dovolj pozorna na ohranjanje lastnega ravnovesja, sem se stalno vrtela v nenehnem ciklu: študij, dve službi preko statusa, kavice, druženje, obiskovanje sorodnikov, popolnoma natrpan urnik – potem pa me je sesulo – prehlad, bolezen, izjemna izčrpanost. Skrajni primer tovrstnega energetskega neravnovesja lahko pripelje celo v depresijo in pojav poznan pod imenom IZGORELOST. 🙂

Empati, oziroma ljudje z višje razvitimi energetskimi kanali  v svojem bistvu vibriramo na višji frekvenci. Mnogi avtorji takšne duše opisujejo kot indigo, kristalne in mavrične otroke. Ker je osnovna frekvenca teh bitij višja, je čutenje posledično bolj izostreno. Problem pa nastane, ker tovrstni ljudje iz okolice čistimo zablokiranje energije. Do neke mere to poteka povsem brez problema, vendar se kot zemeljske čistilke in čistilci inkarniramo v okolja, kjer je po domače povedano največ ‘dreka’. Zakaj? Da bi ta ‘drek’ očistili. 🙂 Žal pa ni tako zabavno, saj črpanje negativnih energij iz okolja lahko postane prevelik zalogaj. Avtomatsko se v življenju počasi naredi selekcija ljudi, s katerimi lahko delujemo v sožitju – da energijo dajemo in jo tudi prejemamo. Kadar odnosi niso energetsko usklajeni, se to vidi po tem, da nekdo večinoma daje, nekdo pa večinoma sprejema. (V bodoče napišem tudi kak članek o energetskih vampirjih.) Ljudje z visoko razvito čustveno inteligenco in stopnjo empatičnosti so pogosto tisti, ki v odnosih dajejo, razumejo in svetujejo. Vendar skozi osebno rast in duhovno transformacijo pride tudi do razpada določenih odnosov v najvišje dobro posamezne osebe, da bi vsak posameznik našel svoje notranje ravnovesje in sledil svoji poti.

Kaj je pomembno pri uravnavanju energetskih nihanj?

  1. Vzeti si čas zase

Že omenjeni posamezniki z bolj odprto energijo se lahko dokaj hitro izčrpate. Na energetskem nivoju med socialnimi interakcijami poteka tudi izmenjava energije. Zelo pomembno je, da si vzamete čas zase, da si napolnite baterije.

 

  1. Pozornost na lastno počutje

Ljudje, ki radi pomagate drugim, ste konstantno izpostavljeni možnostim, da medtem ko dajete energijo in Svetlobo drugim, pozabite na lasten vir, iz katerega se polnite. Zato je pomembno zavestno opazovanje lastne energije in ko v sebi začutite, da potrebujete spremembo, odmik, narediti nekaj zase – to potem tudi storite (brez kančka slabe vesti).

 

  1. Sprejemanje

Določenih energetskih valovanj se ne da ustaviti. Ko stopimo v stik z lastno ‘temo’, strahovi, zadržanimi čustvi, je priporočeno, da se ta čustva v celoti občuti. Sprejemanje dejstva, da ste mogoče dan ali dva ‘zanič’, izčrpani, slabe volje, je ključno za popolno integracijo nove energije, ki prihaja kot posledica odhoda nizkih vibracij iz preteklosti.

 

  1. Razumevanje

Vsi bi bili presrečni, če bi lahko 24/7 bili v totalno pozitivnem stanju. Dokler živimo v trodimenzionalnem svetu energetske dualnosti, pa obstajajo nasprotja. Nič ni slabega v temu, da se vsake toliko sesujemo – pravzaprav je celo dobrodošlo! Večja kot je prisotnost energije zavedanja v naših negativnih stanjih, več je možnosti, da določene vzorce, čustva in travme dokončno izpustimo.

 

Torej, naslednjič, ko vas razganja od radosti in zaljubljenosti v življenje – delite to navdušenje z drugimi! Ko pa pride trenutek vpogleda vase, pa si vzemite čas za lastno introspekcijo brez slabe vesti. Življenje je samo vaše in samo vi ste tisti, ki se odločate o tem, kako ga boste živeli. Poskrbite zase, negujte se in razvajajte, kadar se počutite slabo. Vprašajte ta čustva, od kod izvirajo in kaj vas želijo naučiti. Z zavestnim opazovanjem sebe in popolnim občutenjem lastnih čustev boste tako postali bolj svobodni, odprti in – duhovna ter osebna rast vam ne uideta!

Sprejmite negativna čustva, bolečino in žalost z odprtim srcem. Gojite spoštovanje do negativnih čustev, saj ste kot neskončno bitje hkrati tudi energetski kanal, ki čistite svoje vzorce, travme in bolečine – vendar ne le svojih! Skozi vsak cikel vpogleda v lastno senco se čistijo tudi ancestralne blokade in ujete energije vaših prednikov in okolja v katerem živite. Kot duhovna bitja se zavedajte svoje izjemnosti, da ste prisotni v tem času, ko Zemlja potuje v višje vibracije. Vsak posameznik, ki se zaveda pomena duhovne rasti in transformacije, s svojim delom prispeva tudi h kolektivnem dvigu energije.

Namaste. <3

 

 

Close Menu