Ime mi je Katja in prihajam iz čudovitega konca Slovenije, iz Bohinja. Sem povsem običajna mlada osebica, ki ljubi naravo, knjige (posebno Harry Potterja), dobro glasbo in okusno hrano (čeprav nisem bogvekaj od kuharice). Zelo rada potujem, plešem in se družim z ljudmi, ki imajo dober smisel za humor.

Svoje poslanstvo na tem planetu sem začutila že kot majhna deklica, ko sem doživljala razna videnja in slutnje, vendar me je takrat preplavljal strah pred nadnaravnim – čutila sem, da je z mano nekaj narobe. Vedno odlična učenka, »preveč pametna, da mi je to že škodilo«, sem se v osnovni šoli pričela boriti z motnjami hranjenja, tako z anoreksijo kot tudi z bulimijo, kar je izkušnja, ki jo z mano deli mnogo deklet. V srednji šoli sem padla v hudo depresijo. V mislih sem pogosto načrtovala samomor, pojavljala so se tudi videnja lastne smrti, razne nočne more, neobičajno hujšanje in tresavica. Obiski po bolnišnicah niso prinesli nikakršnih dokazov o tem, kaj bi bilo z mano narobe. Takrat sem že postopoma raziskovala področja nadnaravnega in ezoteričnega, zaradi raznoraznih nerazložljivih dogodkov v mojem življenju. Ko stanje obupa in nesreče nikakor ni izzvenelo, sem vedela, da imam na izbiro lažjo pot – antidepresive, ali pa težjo – da zberem moč in pogum, da si pomagam sama.

Vzneseno in navdušeno sem začela meditirati, brati knjige o osebni in duhovni rasti, odločena, da »sfajtam«: odkrila sem zakon privlačnosti, pozitivno razmišljanje, afirmacije in vse kar spada zraven. Korak za korakom sem se učila biti srečna. Medtem sem pričela tudi s študijem na Fakulteti za Socialno delo v Ljubljani, ki mi je omogočil introspekcijo in nova znanja, s katerimi sem se počasi sestavljala. Po smrti stare mame, sem podedovala nekaj denarja, s katerim sem si pri 20. letih privoščila prvi tečaj meditacije, ki mi je odprl vrata v povsem drugačno realnost in našla sem svojo pot na področju duhovnosti, pričela sem sprejemati svoje telo, sproščati zadržana čustva, hkrati pa sem odkrila resnično notranjo moč in s tem povezano odločnost, vztrajnost in pogum za nadaljnjo osebno in duhovno rast.

V letih 2013-2016 sem pridobila tri certifikate duhovnega ateljeja Potovanje duše™ na področju meditacije parapsihologije in medijstva, certifikat iz alternativnega energetskega zdravljenja – Access Conscioussness® Bars Practitioner in mednarodni certifikat za učiteljico meditacije, ki sem ga pridobila na enomesečnem izobraževanju v Indiji (Meditation Teacher Training Certificate, 300h, Shree Mahesh Heritage Meditation School Rishikesh). Meditativno prakso sem preučila tudi skozi oči znanosti: za diplomsko delo na Fakulteti za socialno delo, z naslovom Integracija meditacije v socialno delo z mladimi, sem se poglobila v tuje znanstvene raziskave o meditaciji in vplivih le te na mladostnike in duševne motnje.

Svoj namen na tem okroglem in zanimivem planetu vidim predvsem v širjenju znanja o meditaciji, saj želim ljudem, sploh pa mladim, vlivati motivacijo in zaupanje, da ima Vesolje načrt za vsakega izmed nas, da ima vsak »tako težak križ, kot ga je sposoben nositi« in da je vsak padec le pot, skozi katero dobimo zalet, da poletimo visoko v oblake, med zvezde in še dlje.

 

Katja Cesar

Close Menu