Neomajna moč svetlobe

V septembru 2021 je izšel literarni prvenec – pesniška zbirka z naslovom Neomajna moč Svetlobe!

Pesmi, zbrane v zbirki, so plod prenekaterih neprespanih noči, stisk in dušnih bolečin, pa tudi nenadnih ustvarjalnih prebliskov in navdihov. To so sotočja nevidnih rek, kjer se srečata naša notranja človeškost in božanskost.
V iskanju Enosti in višjih stanj zavesti se moramo nujno in neomahljivo poglobiti v temačne vrelce naše podzavesti, v kulturna in kolektivna nezavedna polja. Prav ustvarjalnost pa je tista čarobna paličica, nevidni most do moči duše, da se iz trpljenja, eksistencialne krize in temnih stanj zavesti lahko kot feniks ponovno rodimo iz pepela. Prerojeni nato vstanemo s svežimi občutki ekstaze, ki jih poraja stvarjenje nečesa novega, še neizrečenega.

Neskončno stvarjenje

Neskončno stvarjenje

Zbirka je zaradi lažje preglednosti razdeljena na tri dele, ki obsegajo po 11 pesmi, skupaj torej 33. Število je skrbno izbrano zaradi svoje simbolike in zaradi moje ljubezni do numerologije, angelskih števil in ponavljajočih se vzorcev. Če jih razumemo, spoznamo, da nas nevidne sile usmerjajo in vodijo skozi labirint življenja.

V prvem delu so zbrane najbolj temačne in eksistencialne pesmi, ki so nastale med osebnimi krizami iskanja mesta v svetu. A že proti koncu prvega dela se temačnost postopoma preliva v iskanje (za)upanja, ljubezni in radosti. Drugi del zbirke bi v tarotu predstavljal karto Moč, saj so pesmi polne bojevniškega duha, ki napolnjujejo z novo prebujenim smislom, samozavestjo, zavedanjem in vero. Pravi duhovni bojevniki odkrijejo svojo notranjo moč skozi številne prepreke in globlja raziskovanja (ne)zavednih občutenj. V tretjem delu, ki je energetsko sicer manj močan kot drugi del, pa so zbrane čustveno bolj lahkotne pesmi.

Neskončno stvarjenje

Ko torej najdemo svojo moč, vero in zaupanje v življenje, se nam odprejo širša polja razumevanja sebe in sveta – najdemo raj, nebesa, čarobnost. Pot, ki jo predstavlja razporeditev pesmi, je lahko prav taka kot naša – skozi bolečine, rane in razočaranja se nam odpre višja zavest, če to dovolimo. Potrebno je pogledati vase, si odpustiti, priznati našo resnico in zaupati, da ima prav vsak dogodek, ki je sprva boleč, nek višji namen in nauk za dušo. Ko se skozi meditacijo poglobimo vase, spoznamo svoje skrite prostore, ki nas napolnijo z ljubeznijo, sprejemanjem in radostjo, da zmoremo v življenju videti čudeže in božanskost, ki nas obdaja.

Raj ni kraj, je stanje zavesti,
ki ga je mogoče doseči s popolno prisotnostjo v vsakem trenutku.

Pesmi niso ustvarjene po točno določenem pravilu; vsaka je drugačna. Nekatere imajo natančno določeno rimo in ritem, druge pa so svobodnejših oblik. S tem želim poudariti, kako je pomembno, da razumemo unikatnost vsakega posameznika in sprejemamo njegovo (ne)popolnost. Prav tako so nekatere pesmi nastajale premišljeno, z »uporabo« uma, spet druge so se zlile skozme, kot da bi jih narekovalo in oblikovalo nekaj višjega, zunanjega, transcendentalnega. Zares upam, da je mogoče ob branju začutiti zdravilno energijo, ki se pretaka skozi verze in številne prispodobe.

Pisanje pesmi je že od malih nog del mojega življenja, besede so moj nevidni terapevt, skoznje mi šepetajo angeli, z njimi se osvobajam. Pesmi, ki so zbrane v tej zbirki, so nastajale zadnjih devet let: skozi grenko sladke prebliske in kratke trenutke, ko se energija občutkov lahko izrazi edinole skozi poezijo. Kot je zapisal J. G. Hamann: »Poezija je materni jezik človeštva.«

V iskanju lastnega notranjega ravnovesja energij sem se odločila, da se vam kot avtorica prvič predstavim z zbirko pesmi, pri kateri pa je sodelovala tudi moja mama Urša. S tem sem izpolnila tudi njeno dolgoletno željo, da bi z ilustracijami opremila kakšno knjigo. To najino skupno delo se mi zdi kot nekaj svetega in neskončno lepega, saj sva z njim najin odnos pripeljali čez številne brzice v varen pristan, kot mati in hči, kot ženska z žensko.

Dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki je društvo za pomoč otrokom v najrazličnejših stiskah. Bolnim otrokom pomagajo risati zdrave nasmehe na obraze, socialno ogroženim prižigajo iskrice upanja v očeh. Ljudje so spoznali, da je to društvo vredno zaupanja, zato so v največji slovenski humanitarni akciji sočutno pomagali in podarili življenje dečku Krisu, ki danes živi igrivo otroško življenje. Gonilna sila društva so dobrodelni škratki in gospa Larisa Štoka, učiteljica v osnovni šoli, ki so ji navdih za društvo dali kar njeni učenci. Ta ideja se je s pomočjo številnih dobrih ljudi razvila v čudovito resnično pravljico; ta riše nasmehe na obraze tistih otrok, ki potrebujejo prijaznejši jutri.

Celoten projekt je obarvan tudi dobrodelno – društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki bo od vsakega prodanega izvoda prejelo po 1€.

Pesniška zbirka kot darilo

S e r v i c e s

Pesniška zbirka je lahko tudi odlično darilo nekomu, ki se sooča s krizami, depresijo, anksioznostjo. Pesmi so polne navodil in modrosti, ki pomagajo človeku v stiski, da lažje zdrži bremena, ki mu jih je naložilo življenje.

 Zagotovo pa je ta poezija idealno presenečenje za tiste, ki jih zanimajo osebna rast, duhovnost, angeli, energije, stik z zemljo… lahko pa je to darilo, ki ga za izraz ljubezni do sebe podariš – sebi!

 

Mnenja bralcev

Moji zadnji zapisi in razmišljanja

A r t i c l e s

Skozi številne prepreke, preizkušnje in poglabljanja v svoje sence, sem uspela izluščiti svoje poslanstvo na tem planetu,
ki ga trenutno želim živeti skozi literarno ustvarjanje duhovnih vsebin ter predajanje znanja o osebni rasti ter meditaciji.
Scroll to Top

Posebna ponudba

Dnevnik + otroška zgodba LUČKA SPARK IN VILINSKA LUČ za 11,90€
namesto 19.90€, (40% popust na knjigo, SKUPAJ DNEVNIK IN KNJIGA: 37,80€)

Dnevnik + pesniška zbirka NEOMAJNA MOČ SVETLOBE za 13,90€
namesto 25,50€ (45% popust na zbirko, SKUPAJ DNEVNIK IN ZBIRKA: 39,80€)