Lučka Spark in Vilinska luč

»Nekoč je na prav posebnem oddaljenem planetu živela deklica, ki ji je bilo ime Lučka, Lučka Spark. Lučka je imela mavrične skodrane lase in je živela na planetu otrok. Da, otrok! Na tem planetu so živeli samo otroci in prav nikjer ni bilo videti atijev in mamic in stricev in tet. Le otroci, nobenega odraslega človeka!«

Lučka je mala deklica, ki jo vile pošljejo na posebno nalogo, in sicer rešiti mora planet otrok. Skozi zgodbo sreča otroke, ki jim pomaga z Vilinsko lučjo. Ji bo uspelo rešiti celoten planet?

19,90

To je zgodba, primerna za otroke od 7. leta starosti dalje, v kateri pa bo našla sebe tudi marsikatera odrasla oseba. V knjigi so subtilno predstavljene kompleksne duhovne teme – čakre, zdravljenje s svetlobo in zdravljenje notranjega otroka -, ki otrokom na lahkoten način razložijo mnoge, prepogosto zakomplicirane življenjske resnice. Čudovite ilustracije Claudie Makizeti še dodatno popestrijo že tako napeto in razgibano pripoved. Udobno se namestite in odplujte v svet domišljije!

___________________________

Mnenja bralk:

“Zarja, Pija, Jan, Tine, Sofija in Lili so otroci, ki zaznavajo intenzivne občutke znotraj sebe, a nimajo znanja, kako se z njimi soočiti, zato jih to spravlja v žalost, jezo in obup. Na srečo jim pot prekriža Lučka Spark, ki jih vodi do spoznanja, da smo drug drugemu velik doprinos in da so izzivi le vabilo, da poiščejo rešitev v sebi in ozavestijo, kako močni so v resnici. Pravljica, ki govori o opolnomočenju sebe, da lahko opolnomočiš druge, nosi močno sporočilo. Zagotovo se bo znašla na moji polici v šoli, saj je lepo izhodišče za odpiranje pomembnih življenjskih tem, ki krepijo čustvene in socialne veščine.”

Lucija Mikelj (socialna pedagoginja v šoli in mamica)

 

“Lahkotna knjižica, ki vsekakor pritegne zanimanje otrok in staršev. Krasen primer, kako lahko je predstaviti in razviti pogovor o čustvih in kako pomembno je zavedanje le-teh.”

Mateja Voršič (maserka, health coach in mamica)

 

“Zgodba te skozi čarobni pravljični svet popelje v lahkotno otroško doživljanje sveta. Prikaže, kako težave zameglijo našo radost, srečo, veselje, upanje in vztrajnost. Knjiga te spodbudi k iskanju lastne otroškosti. Otroke opozori, naj nikoli ne izgubijo otroškega duha. Spodbuja k pomoči drugim, a poudari tudi, kako pomembno je, da pomagaš sebi, saj pogosto pomagamo drugim, a pozabimo nase.”

Eva (učiteljica razrednega pouka)

 

“Pred branjem te knjižice se udobno namestite, saj vas čaka potovanje na planet, kjer domujejo barve in otroci, pripoved pa je postavljena v čudovit domišljijski svet, ki si ga z lahkoto zamišlja prav vsak. V zgodbi glavna junakinja Lučka otrokom pomaga z dejanji in barvo, ki odseva določeno čustvo. Tako lahko tudi odrasli pomagamo našim otrokom pri zavedanju svojih lastnih čustev in izražanju le-teh. Krasna domišljijska zgodba, ki nosi lepo sporočilo: s pomočjo drugim se tudi v tebi lahko prižge Vilinska luč.”

Špela Čop (vzgojiteljica in mamica)

Scroll to Top

Posebna ponudba

Dnevnik + otroška zgodba LUČKA SPARK IN VILINSKA LUČ za 11,90€
namesto 19.90€, (40% popust na knjigo, SKUPAJ DNEVNIK IN KNJIGA: 37,80€)

Dnevnik + pesniška zbirka NEOMAJNA MOČ SVETLOBE za 13,90€
namesto 25,50€ (45% popust na zbirko, SKUPAJ DNEVNIK IN ZBIRKA: 39,80€)